Adószám az Adó 1% felajánlásához: 19097264-1-07

Oldalak:
Keresés a honlapon:
Adó 1% adatlap letöltése
Adó 1% adatlap letöltése
 1 %

Alapítványunk azon fáradozik, hogy megyénk gyermek egészségügyi ellátása a kor követelményeinek megfelelő színvonalon valósulhasson meg.

Eddigi támogatásaik jóvoltából fejleszthettük az
Újszülött - Csecsemő - Gyermekosztály gép- műszerparkját .

A jövőben is számítunk adójuk 1%-ának felajánlására!

Adószám: 19097264-1-07

Számlaszám: 11736116-20095747

Weboldal: www.gyermekalapitvany.hu

Alapítványunk elérhetőségei:

Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.
Lap teteje
"Fejér Megye Gyermekeiért" Alapítvány célja, hogy a Fejér megyei gyermekgyógyászati ellátás színvonala tovább emelkedjen. Az intenzív betegellátás, a szakgondozások, az alapellátás és a rehabilitáció minőségének javulása is céljaink között szerepel. Szeretnénk elérni azt, hogy a gyermekek olyan magas szintü egészségügyi ellátásban részesülhessenek, mint arra bármelyik fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező európai vagy tengerentúli országban számíthatnánk.

- Új diagnosztikai és therápiás eljárások bevezetése, a gyógyítás célját szolgáló kutatások támogatása.
- A kórházba kerülő gyermekek számára biztosítani azt a kórházi környezetet (játékok beszerzése, pedagógiaifoglalkozások biztosítása), amely segít leküzdeni az otthontól való elszakadás nehézségeit.
- Elérni azt, hogy a gyermekek olyan magas szintü egészségügyi ellátásban részesülhessenek, mint arra bármelyik fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező európai vagy tengerentúli országban számíthatnánk. Az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételek - képzés, továbbképzés, kongresszusok szervezése, kongresszusokon, tanulmányutakon való részvétel lehetőségének megteremtése, szakkönyvek, folyóiratok beszerzése, műszerpark fejlesztésének - biztosítása.

Az alapítvány létrehozói

Fejér Megyei Szent György Kórház
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u.3.

Móri Városi Kórház
8061 Mór, Kórház u.21.

Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. Közép-Dunántúli Régió
8000 Székesfehérvár, Ősz u.13.

Az Alapítvány jogállása

- Az Alapítvány jogi személy, amely a Fejér Megyei Bíróság nyilvántartásba vételével nyeri el jogi személyiségét. Közhasznú szervezet
- Az Alapítvány működési területe Az Alapítvány működési területe Fejér megyére terjed ki. Abban az esetben, ha az Alapítvány tevékenysége vagy a neki nyújtott támogatás külföldi vonatkozású, az Alapítvány működési területe külföldre is kiterjed, de kizárólag a határon túli magyarság érdekében működhet.
- Az alapítvány bevételi forrásai az Alapítók hozzájárulásai adományok, támogatói befizetések, magánszemélyek és jogi személyek hozzájárulásai, felajánlásai
- Az Alapítvány részére pénzadományokon túl minden olyan természetbeni juttatás biztosítható, amely megfelel az Alapítvány céljainak: ez állhat ingó és ingatlan dolgokból, valamint ezek hozadékából, avagy vagyoni értékü jogból egyaránt. A feltételekhez kötött csatlakozói támogatás elfogadásáról a Kuratórium dönt.
- Az Alapítvány működése során keletkezett saját bevétele.

Az Alapítvány szervezete

- Az Alapítvány jogi személy, melyet a Kuratórium képvisel.
- A Kuratórium az Alapítvány vagyonának kezelője, legfőbb döntéshozó szerve.
- A Kuratórium 7 főből áll, beleértve a Kuratórium elnökét is.
- A Kuratórium tagjainak megbízatása határozatlan időre szól.